Wednesday, 23 October 2013

AGEN DROPSHIP


AGEN DROPSHIP 


Beauty Peony Pinky kini  mempelawa kepada anda yang berminat untuk menjadi Agen Dropship kami. Dengan menjadi agen Dropship berdaftar, anda boleh melakukan perniagaan anda dan  hanya perlu mempromosi produk, mengambil pesanan dari pelanggan melalui website/blog/facebook dan lain-lain cara promosi online.APA ITU DROPSHIP?
Dropship merupakan model perniagaan  yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar (dropshipper) hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual dengan kadar harga komisyen yang telah dipersetujui oleh kedua belah pihak
Kaedah ini telah dikenalpasti berleluasa digunakan. Ianya juga memberikan kadar keuntungan yang tinggi kepada pihak pengedar (agen dropshipkerana tidak perlu melalukan perkara berikut:
 

a) tidak perlu tercari-cari/survey , bersesak-sesak dan  tawar menawar untuk membeli stok
b) tidak perlu membeli stok dengan minimum quantity atau konsep borong (beli kuantiti banyak), yang tentunya memerlukan sejumlah kewangan yang besar yng melibatkan kos pos/ kos petrol/ masa/ kos parking/ kos tol  dan lain-lain.
c) tidak perlu menyimpan stok dan menyediakan  modal untuk pembelian stok.
 

d) tidak perlu tempat simpanan stok atau pejabat urusan yang tentunya memerlukan kos sewa bagi meletakkan semua stok
e) tidak perlu pack barangan, menyediakan consignment pengeposan, kos ke pejabat pos dan lain2
f) tidak perlu berurusan bagi semua workmanship dan kualiti kontrol
Faktor-faktor di atas adalah sangat kritikal kepada pembekal (Dropshipper) , sementara semua pengedar (Agen Dropship) tidak terbeban dengan semua perkara di atas sebaliknya boleh mendapatkan keuntungan dengan duduk dan mendapatkan pesanan dan membuat transaksi kepada pembekal. 

Kaedah ini membolehkan setiap orang menjalankan perniagaan kerana peniaga tidak perlu mempunyai produk atau servis yang dikeluarkan sendiri sebaliknya anda bebas meningkatkan jualan anda pada bila-bila masa mengikut masa yang anda tentukan.
 SYARAT MENJADI AGEN DROPSHIP KAMI ADALAH:
1) Latar belakang internet yang baik
2) Aktif, penyabar dan tidak terburu-buru
3) Sentiasa mempunyai hubungan komunikasi yang baik 
4) Sentiasa semakan (cross check)
5) Faham bahawa penghantaran adalah melibatkan 3 pihak                      1                                              2                               3
Beauty Peony Pinky------> PIHAK POS---------> PENERIMA


Sekiranya parcel telah di hantar (kami menggunakan khidmat poslaju, kecuali dimaklumkan perkhidmatan pos lain), tetapi  tidak diterima dalam 1-2 hari bekerja seperti yang dinyatakan oleh pihak poslaju,  ianya bukan lagi kesilapan/kesalahan pihak kami kerana pembayaran perkhidmatan Pihak pos telah pun dibayar dan Pihak pos perlu dipertanggungjawabkan sepenuhnya . Oleh itu, harap maklumkan kepada penerima untuk merujuk dengan pihak pos di talian 1300-300-300 dengan memberikan no consignment yang diberikan untuk tracking parcel.

KITA SAMA-SAMA BERTANGGUNGJAWAB UNTUK 'EDUCATE' PELANGGAN ANDA BERKAITAN PERKARA INI.SEKIRANYA ANDA BERMINAT MENJADI AGEN DROPSHIP DI Beauty Peony Pinky, SILA :1) emailkan nama fb
2) emailkan nama fb online shop
3) email ke beautypeonypinky14@gmail.com


Terma dan Syarat serta bayaran komisyen terperinci diberikan kepada mereka yang telah mengisi borang pesanan dan benar-benar serius untuk menjadi agen dropship. 
Kepada semua agen dropship Beauty Peony Pinky di ucapkan tahniah dan selamat maju jaya!

Terima kasih.

ADMIN

No comments:

Post a Comment